Nie jesteś zalogowany na forum.
Sieniawa - Lubaczów 3:2. Do Sieniawy poszedł Maksymilian Kiełb który był testowany przez Karpaty.
Przypuszczam że dzisiaj ogłoszą kolejnych zakontraktowanych zawodników. Pewnie do pomocy dojdą zawodnicy z Cosmosu: Geci i Demianenko.
Demianemko to podobno defensywny pomocnik a Geci napastnik.
U nas mamy przecież napastnika Fundakowskiego?
Z całym szacunkiem dla Marka bo to wspaniały człowiek i piłkarz ale to nie napastnik na 90 minut na końcówkę jak najbardziej jako joker
Wiadomość dodana po 2 h 17 min 05 s:
Przegrywamy po pierwszej połowie 1-2 Gawle strzelił i sparing z Wieczystą rzekomo odwołany
Wiadomość dodana po 3 h 13 min 17 s:
Przegrywamy 1-3
Był ktoś na sparingu? Jestem ciekawy jak gra wyglądała.
Wiadomo sparing to sparing. Można przegrać byle na ligę wyciągnąć wnioski.
Musimy mieć świadomość że Wiązownica raczej walka o utrzymanie w przyszłym sezonie. Musimy mieć świadomość że łatwiejszych rywali w lidze w Krośnie raczej nie będzie.
Niestety nie byłem ale w meczu grały dwie jedenastki. Większość naszych grała w drugiej połowie i gra była lepsza niż pierwsza połowa. W drugiej połowie tracimy bramkę po karnym za rękę Fundakowskiego w polu karnym.
Może dlatego pierwsza połowa słabsza bo grało tam więcej testowanych zawodników i nie byli jeszcze zgrani.
Nie byłem ale z tego co wiem to gralismy pierwsza połowe jedna 11 a drugą praktycznie drugą jedynastką Wiązownica
az tak wiele zmian nie robiła W pierszej bronił Perchel w drugiej Krawczyk rzekomo powien byc karny na Fundku ale to tylko sparing więc trzeba spokojnie na to patrzeć gra rzekomo srednia ale to sie trzeba zgrać trzeba troszke czasu a i tez goraco było, a sparing odwołała Wieczysta ale mamy zagrac z kims innym w środe albo o 17 albo o 18.
Przekazuje to co słyszałem
Wiadomość dodana po 07 min 54 s:
Nie od Ciebie Basta ale widzę że to sie potwierdza:)) Pozdrawiam
Wiadomość dodana po 12 min 01 s:
A bramke tracimy nie bezposrednio z karnego tylko po dobitce
Na Podkarpaciu live jest krótka wzmianka z dzisiejszego sparingu z Wiązownica. W Nowinach M. Fundakowski mówi że będzie dalej występował w Karpatach łącząc to z trenerką w Burzy Rogi.
Środkowy pomocnik Słowak Martin Geci nowym nabytkiem Karpat Krosno.
A to nie jest napastnik?
Z tego co pamiętam to w Cosmosie grał jako pomocnik. Może tak być że gra też jako napastnik
Jakoś się tak złożyło że nie mogłem oglądać meczy Cosmosu w Krośnie (liga i puchar). Oglądałem tylko nasz meczy wyjazdowy. Nie kojarzę za bardzo jak kto tam grał. No chyba że tego Diaza co poszedł do Stali Rzeszów. Szybki zawodnik ofensywny którego dość skutecznie blokowaliśmy. Zdaje mi się że ten Mykytsey który jest na Podkarpacie wpisany jako potencjalny transfer grał ostro aż kości trzeszczały.
Teraz coś tam w necie pogrzebałem i wychodzi na to, że ten drugi transfer który jest na zielono czyli Demianemko to defensywy pomocnik który lubi uderzyć na bramkę. Mogłby być wartościowych zawodnikiem. Musimy mieć kilku zawodników którzy potrafią uderzyć. Spodziewam się że nasi w 3 lidze będą chcieli wchodzić z piłką do bramki rywala. Potrzeba nam pomocników którzy będą strzelać. W poprzednim sezonie takim zawodnikiem był m.in. Kloc. Też strzelił kilka bramek.
Oprócz tego Stasik, Gawle. Geci być może do ataku. Defensywny pomocnik Demianenko. Pasuje żeby kilka bramek dołożyli obrońcy. Tutaj chyba lepszy jest Gazda bo w Gliniku coś strzelał.
Ogólnie Cosmos wygrał ligę choć nie miał jednego strzelca. U nas głównie był Gawle i Dziadosz. 3 liga to inny poziom i raczej musimy liczyć że jak Cosmos będziemy strzelali bramki całym zespołem.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-07-17 13:58:07)
Tak odpisał mi Martin Geci:
,,Dzień dobry. Będę grać na pozycji pomocnika, potrafię grać na różnych pozycjach, także teraz jest tylko na trenerowi gdzie mnie będzie ustawiać w meczach,,
Jak mu powiedzieli że ma grać w pomocy to znaczy że mają jakiś inny pomysł na atak.
Wiadomość dodana po 12 h 52 min 34 s:
Wieczysta ma obóz w Arłamowie ale na ich stronie podają że zagrają tam dwa sparingi. Z Lubaczowem jutro o 11 i w sobotę z Cosmosem. Tak więc my ją środę pewnie będziemy musieli poszukać innego rywala albo odpuścić mecz kontrolnym w tym jutro.
Sparing ma być jutro chyba o godzinie 18.00. Była mowa o Lechii Sędziszów Małopolski?
Na stronie klubu potwierdzili sparing z Sedziszowem. Musimy szybko budować skład bo nie ma czasu na zgrywanie. Już za niedługo pierwszy mecz ligowy.
Denys Demianenko w Karpatach Krosno, defensywny pomocnik, 23 lata. Super
Słyszałem ze moga być dwa sparingi w dniu dzisiejszym bo zawodników jest dużo i trudno tak w jednym meczu sprawdzić wszystko
Ma być dziś podobno 6 testowanych. Pewnie znowu zrobią dwie 11 i będą grać po połowie.
3-1 nz tą chwilę wygrywamy gra nie porywająca
Wiadomość dodana po 30 min 51 s:
Wygrywamy 8-1
Widać jeszcze duże niezgranie. Ponownie kilku testowanych zawodników. Podobał mi się zawodnik podchodzenia gruzińskiego, szybki, dobry techniczne.w końcówce meczu doznał urazu. Również w drugiej połowie dobrze zaprezentował się Filipczuk( jeżeli dobrze zapamiętałem nazwisko), zawodnik ze Stalowej Woli, Ukrainiec.
Rzekomo jutro pojutrze ma być kolejny transfer ogłoszony
Wiadomość dodana po 12 min 20 s:
W sobotę sparing z Unia Tarnów godzina 11
Odeszło 4 zawodników. Dwóch defensywnych i dwóch ofensywnych. Do tej pory mamy 4 transfery. 3 defensywnych i 1 ofensywny (Geci). Niestety brakuje napastników a patrząc na wynik ostatniego sparingu to niestety nie widać żeby jakiś testowany mógł dać jakość w ataku.
Stasik strzelił 3 bramki. Czyżby zanosiło się na eskeoryment z lidze z tym zawodnikiem w ataku? . Z Dziadoszem wypaliło może tutaj też wypali
.
Prawdopodobnie tym zawodnikiem ma być Arkadij Filipczuk, Ukrainiec, który ostatnio reprezentował barwy Stalowej Woli. Dzisiaj tez ma być prawdopodobnie podpisana umowa sponsorska.
A powiedzcie mi czy tak jest ze już na tym szczeblu pisze o 3 lidze może grać tylko dwóch zawodników z poza uni? owszem na ławce moze być wielu ale czy tylko dwóch może grać?